Ananas Caramelizat cu Inghetata de Vanilie, Sos de Caramel si Dulce de Leche

Ingrediente:

  • 1 Ananas

  • Zahar – 2 lingurite

  • Sirop de Caramel (noi am folosit din cel cumparat de la magazin) – dupa gust

  • Inghetata de Vanilie (noi am folosit din cea cumparata de la magazin) – dupa gust

  • Dulce de Leche (noi am folosit din cel preparat de noi) – dupa gust

Preparare:

      1. Incepeti prin a taia ananasul cu ajutorul unui cutit lung si foarte bine ascutit. Asezati fructul pe orizontala si taiati partea de sus (unde frunzele sunt atasate de fruct). Nu aruncati partea aceasta!!! O veti folosi pentru a va decora platoul mai tarziu. Acum taiati si partea de jos a fructului si aruncati acest disc. Urmatorul pas este sa ne concentram pe miezul ananasului. Asezati fructul perpendicular pe suprafata de lucru si taiati exact prin mijlocul acestuia pana la baza lui, impartind fructul pe din doua! In continuare, feliati fiecare dintre cele 2 bucati in jumatati, de asemenea perpendicular si apoi luati fiecare sfert de ananas si feliati din nou perpendicular pe mijloc felia. Asezati feliile de ananas orizontal pe suprafata de lucru si taiati miezul fiecareia. Ar trebui sa ramaneti cu niste barcute micute, perfecte din ananas! Acum tot ceea ce aveti de facut este sa luati fiecare barcuta si sa taiati exact pe sub coaja fructului, intre coaja si pulpa, dar opriti-va exact inainte de a ajunge la baza (doriti sa separati mai mult de jumatate din pulpa de coaja, dar sa lasati coaja inca atasata de fruct). Separand aceasta parte din coaja face ca servirea sa fie mai usoara dar va ajuta inca sa astrati controlul pe perioada gatirii! Ananasul gatit astfel devine alunecos si coaja va ajuta sa il intoarceti pe perioada gatirii fara pericolul unor accidente nedorite…

      1. Urmatorul pas este sa incingeti o tigaie grill pe foc iute. Va doriti sa fie cat mai fierbinte posibil! Asezati feliile de ananas in tigaie si apasati usor deasupra lor de indata ce ating tigaia incinsa, pentru a fi siguri ca liniile de la grill raman impregnate in pulpa fructului. Lasati-le timp de 2 minute pe fiecare parte si de indata ce le intoarceti pe cealalta parte, presarati-le cu zahar. Asta va crea o glazura dulce la suprafata fructului.

      1. Pe perioada gatirii, pregatiti “capacul” ananasului (cel pe care l-ati pastrat mai devreme – cu frunzele fructului). Taiati “capacul” exact pe mijloc si o mai puteti face din nou cu fiecare bucata daca va doriti aranjamente mai mici si aranjati-le pe platoul pe care intentionati sa serviti desertul.

      1. Presarati feliile de ananas cu niste sirop de caramel si serviti alaturi de niste inghetata de vanilie si niste dulce de leche!

Timp de pregatire: 10 min

Timp total: 10 min

Note:

  • Aceasta este o reteta Gordon Ramsay, desi el nu serveste ananasul alaturi de dulce de leche sau inghetata. Acesta este un plus adaugat acestei retete. Un plus destinat sa atraga micutii spiridusi ce alearga liberi prin gospodaria dumneavoastra! 😉

  • Il puteti vedea pe Gordon pregatind aceasta reteta in videoclipul de mai jos.

  • Va sfatuim sa incercati sa pregatiti aceasta reteta cu niste sos de caramel condimentat. Cel preparat in casa va fi intotdeauna mai bun decat cel din comert!

Idee: Puteti sa nu folositi dulce de leche si sa serviti doar alaturi de niste inghetata sau puteti chiar sa lasati doar siropul de caramel sa faca toata treaba si sa savurati o versiune mai simpla a acestui desert. Totul depinde de gustul dumneavoastra! Lasati-va amprenta asupra preparatului.

Daca v-a placut reteta asteptam un like, share si sa ne urmariti pe Facebook unde ne puteti gasi sub numele “Magliano’s Comfort Food”.

Pofta buna! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *