Zahar Pudra

Ingrediente:

 • Zahar Alb – 500 gr

 • Faina de Malai (sau amidon din porumb) – 2 linguri

Preparare:

   1. Pentru inceput, aveti nevoie de un blender puternic. Ceva de genul aparatelor pentru macinat seminte sau ceva gen nutri bullet ori un robot de bucatarie. Eu am avut succes mai mare cu un blender decat cu un robot de bucatarie de exemplu… Depinde foarte mult de aparatul pe care il aveti la indemana. Incercati si vedeti ce functioneaza cel mai bine la voi! Nu aveti nimic de pierdut…

   1. Adaugati in blender zaharul si faina de malai sau amidonul din porumb. Cel de-al doilea ingredient este important deoarece ajuta zaharul sa ramana uscat si sa nu formeze cocoloase.

   1. Blenduiti totul pana ce capata o textura fina (in jur de 4-5 minute). Opriti-va si amestecati cu o spatula pentru a va asigura ca totul este amestecat bine si va fi maruntit in egala masura.

   1. Dupa cateva minute in blender, treceti mixul printre degete si daca il simtiti nisipos continuati sa amestecati. Este posibil sa mai simtiti putina textura la final dar este ok. Daca nu pare ca reusiti sa obtineti o textura foarte fina, atunci este posibil sa trebuiasca sa incercati cu un blender mai micut si mai puternic.

   1. Pastrati zaharul pudra preparat de dumneavoastra intr-o caserola cu capac, ferit de aer, in debara.

Timp de pregatire: 5 min

Timp total pentru a pregati zahar pudra ( zahar tos) : 5 min

Nota:

 • Daca doriti sa pastrati zaharul pudra pentru un timp indelungat, este bine de stiut ca nu are termen de garantie. Va rezista pe timp nelimitat! Il puteti folosi oricand…

Idee: Puteti folosi si zahar brun pentru aceasta reteta dar pe acela nu prea aveti cum sa il opriti sa formeze cocoloase datorita cantitatii mai mari de melasa pe care o contine. Ati putea sa adaugati mai multa faina de malai sau amidon din porumb dar aceasta idee cu zaharul brun este pentru cei ce isi doresc sa aia un zahar brun ceva mai fin decat cel normal… Nu il veti putea folosi pe post de zahar pudra asa cum o puteti face cu cel alb. Daca decideti sa faceti acest pas, va fi din motive pur estetice. O idee buna totusi, ar fi sa amestecati produsul finit cu niste scortisoara macinata si sa il folositi pentru a pudra niste gogosi!

zahar tos
zahar tos
zahar tos, zahar pudra
zahar pudra
zahar tos, zahar pudra
zahar tos
zahar tos, zahar pudra
zahar pudra

Daca v-a placut reteta asteptam un like, share si sa ne urmariti pe facebook unde ne puteti gasi sub numele “Magliano’s Comfort Food”.

Pofta buna! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *