Esfahan de Ciocolata

Ingrediente:

  • 1 kg/1000 ml de Inghetata de Ciocolata (simpla, fara umpluturi)

  • 250 gr de Alune de Padure – tocate grosier

  • 20 gr de Petale Comestibile de Trandafir Galben

  • 50 gr de Ciocolata Neagra

Preparare:

      1. Scoateti cutia de inghetata din congelator si lasati-o afara la temperatura camerei pentru a se inmuia putin, pentru a o putea amesteca cu alunele.

      1. Intre timp, profitati si tocati grosier alunele. O sa va ia ceva timp avand in vedere faptul ca trebuie sa fiti foarte atenti deoarece pot sari ici si colo in momentul in care apasati cutitul in ele… Pastrati in jur de 50 gr pentru a folosi mai tarziu pentru a decora inghetata odata asezata pe platou!

      1. Odata ce inghetata este gata, turnati in ea alunele si amestecati totul foarte bine.

      1. Dupa ce totul este amestecat bine, tapetati o forma de chec sau cozonac cu niste folie de plastic de bucatarie si turnati amestecul de inghetata si alune in aceasta. Acoperiti foarte bine cu folia de plastic, pentru ca aerul sa nu patrunda si bagati-o din nou la congelator pana cand se intareste (cel putin 2-3 ore). Chiar si peste noapte ar fi o idee buna si daca pregatiti acest desert pentru o petrecere, ati putea de asemenea sa o pregatiti cu cateva zile inainte.

      1. Cand doriti sa serviti desertul, pur si simplu scoateti inghetata din congelator si aveti pregatite petalele si alunele. Scoateti mixul de inghetata din forma de chec sau cozonac si inlaturati folia de plastic, aranjand desertul pe un platou dreptunghiular sau oval.

      1. Presarati pe deasupra petalele de trandafir si alunele tocate si razuiti ciocolata neagra peste inghetata. Serviti desertul oaspetilor dumneavoastra si bucurati-va de uuuuu-urile si wooooow-urile pe care le veti primi! Nu trebuie sa afle ca ati cumparat inghetata… Noi nu vom spune nimanui! 😉

Timp de pregatire: 20 min

Timp total: 3h – 3h 5 min

Note:

  • Daca doriti sa pastrati mixul de inghetata pentru mai mult timp, o puteti face. Acesta are acelasi termen de valabilitate pe care il gasiti notat pe cutia in care se afla inghetata intial.

  • Puteti de asemenea sa preparati aceasta reteta fara petalele de trandafir daca va este dificil sa le gasiti in apropierea dumneavoastra.

Idee: Puteti folosi orice alt fel de inghetata pentru aceasta reteta. Alegerea va apartine!

Iata un videoclip in care se prepara o reteta asemanatoare! 

 

Pofta buna! 🙂

Si daca v-a placut va asteptam sa ne dati un share si un like mare pe facebook, unde ne gasiti sub numele de Magliano’s Comfort Food.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *