Cocktail de Smarald cu Acadea Bastonas

Ingrediente:

 • 2 Acadele Bastonas

 • 1 Bezea Moale de marime Jumbo / 1 Bezea Moale de marime normala sau 10 mini Bezele Moi

 • Colorant Alimentar Verde – cateva picaturi

 • Suc de Mere – 300 – 500 ml (depinde de marimea paharului dumneavoastra)

Preparare:

   1. Puneti sucul de mere intr-un pahar nomal si adaugati colorantul alimentar picatura cu picatura, pana cand obtineti culoarea dorita.

   1. Puneti bezeaua sau bezelele pe o farfurie si bagati-o la microunde timp de 20 – 30 de secunde, pana ce se topeste, apoi scoateti farfuria si amestecati bine, bine, incercand sa acoperiti mare parte din farfurie cu crema lipicioasa de bezea. De indata ce crema este intinsa, luati cupa pe care doriti sa o folositi si “inmuiati” bine marginile acesteia in bezea. Insistati pana ce reusiti sa acoperiti bine marginile cupei.

   1. Acum luati acadelele si puneti-le intr-o punga pentru congelator, inchideti bine punga si cu ajutorul unul sucitor pisati acadelele pana ce ramaneti cu bucati mari, unele mai mici si unele se transforma in nisip fin. Apoi impartiti amestecul de acadea in doua. Una va contine bucatile mari, iar cealalta va fi amestecul din cele mici si nisipul fin.

   1. Urmeaza sa asezam amestecul din bucati mici si nisip fin pe o farfurie si sa procedam ca mai devreme, folosind cupa aleasa si incercand sa acoperim complet sau aproape complet bezeaua de pe marginile acesteia cu amestecul de acadea.

   1. Urmatorul si ultimul pas este sa punem restul de acadea (bucatile mari) in cupa si sa turnam peste ele sucul de mere amestecat in prealabil cu colorantul alimentar.

Timp de pregatire: 15 min

Timp total: 15 min

Note:

 • Acesta este un cocktail non alcoolic, dar daca doriti sa il transformati intr-unul alcoolic, o puteti face adaugand niste vodka in el si transformandu-l intr-un cocktail in stil Martini.

Idee: Puteti folosi orice culoare de acadea bastonas sau acadea de Craciun pentru aceasta reteta si puteti inlocui bezelele moi cu crema de bezea moale.

Daca v-a placut reteta asteptam un like, share si sa ne urmariti pe facebook unde ne puteti gasi sub numele “Magliano’s Comfort Food”.

Pofta buna! 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *